...................................................................................................................................Com va dir aquell: "Hi ha moltes maneres de matar mosques"

dilluns, 10 d’abril del 2017

Problema 295 (“Matemagia” - Fernando Blasco)

El mag proposa a l’espectador que ha pujat dalt de l’escenari que escrigui una filera de deu dígits. Hi pega una ullada i escriu en un paper un resultat que lliura a algú neutral, potser una persona del públic elegida a l’atzar.
Tot seguit explica la feina a fer, que és considerable. Han de sumar cada dos dígits adjacents. Si el resultat supera la desena han de sumar els dígits del nombre format, fins a quedar reduït a una sola xifra. Així s’obtindrà una filera de nou dígits, sobre la qual repetiran el procés indicat, per obtenir-ne una de vuit dígits, després set , sis, fins arribar a una filera d’una sola xifra que amb total solemnitat serà escrita en algun lloc visible per a tothom. 
Després de la litúrgia acostumada i de diferents maniobres encaminades a l’entreteniment, el mag recordarà que havia previst com aniria tot allò i que un espectador en guarda el testimoni en un paper arrugat.
L’espectador llegirà el que hi havia escrit al paper i, !sorpresa!, coincidirà amb el resultat final obtingut després de tantes sumes.

MÀGIA 4
AJUDA I SOLUCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada